Goud prijs fluctueert

De Federal Reserve mag zich weer de schuldige noemen van de schommelende goud prijs van de afgelopen tijd. Net zoals de vorige twee keren daalde de goud prijs in de aanloop naar de renteverhoging van de Federal Reserve. Dit gebeurde eind 2015 en eind 2016 ook. Deze keer heeft de Federal Reserve de rente opgevoerd met 25 basispunten. Na deze 3e renteverhoging sinds de crisis stegen ook deze keer de goud prijzen.

Het dieptepunt, in de aanloop naar de renteverhoging, bedroeg ongeveer 1.130 euro per troy ounce, terwijl de afgelopen tijd het toppunt 1.190 euro per troy ounce was. Na de renteverhoging steeg de goud prijs van 1.130 euro per troy ounce naar 1.145 euro per troy ounce.

Federal Reserve en Europese Centrale Bank

Over de opkomende inflatie maken spaarders zich meer zorgen dan over de renteverhoging van de Federal Reserve. Zowel in Amerika als in Europa zal de inflatie niet onder de inflatiegrens van 2% gaan. Toch is dit geen aanleiding tot het verkrappen van het monetaire beleid door de Europese Centrale Bank. De Federal Reserve zal, net zoals de ECB, niet zomaar stoppen met het opkopen van obligaties en hypotheken. Dit is een van de redenen dat goud nog steeds als veilige haven gezien wordt door spaarders en beleggers.

Goud Inkoop Eindhoven

Bij Goud Inkoop Eindhoven krijgt u altijd de hoogste prijs geboden voor al uw oude goud en zilver. Aangezien Goud Inkoop Eindhoven een onderdeel van de Goudinkoop Specialist is, weet u zeker dat u bij op een professionele wijze wordt bijgestaan bij de verkoop van uw oude goud en zilver. U kunt ten allen tijden langskomen voor een vrijblijvende taxatie. Om zo transparant mogelijk te werk te gaan, zal de taxatie en weging in uw bijzijn plaatsvinden. Vervolgens zal er, kijkend naar de huidige koers, een prijsbepaling voor uw meegenomen goud en zilver plaatsvinden. Vervolgens is het uiteraard aan u of u voor de gegeven prijs uw goud of zilver wilt verkopen. Klik hier voor contact.