Vraag naar goud India gestegen

De regering van India heeft onlangs een flink besluit genomen. Zij hebben namelijk het idee gehad, en uitgevoerd, om de twee grootste biljetten uit de omloop te halen. Een van de gevolgen hiervan bleek een stijgende import van goud in India te zijn. Dit viel vooral de eerste 3 maanden van 2017 erg op. Toen werd er namelijk voor meer dan 230 ton aan goud het land binnen gehaald. De maand Maart bereikte het grootste piekpunt. Toen werd er voor maar liefst 100 ton aan goud geïmporteerd in een maand. Dit was al sinds tijden niet meer voorgekomen.  Het verschil van nu en voor het besluit van de regering is erg groot. Van april 2016 tot aan november werd er voor 260 ton goud het land binnen gehaald. Alleen de eerste drie maanden van 2017 werd dit aantal al bijna bereikt. Van het besluit tot aan nu is er ongeveer voor 360 ton aan goud geïmporteerd.

Het grootste deel hiervan vond in het eerste kwartaal van 2017 plaats. Bent u juist op zoek naar een plek voor de verkoop van uw goud? Dan bent u bij Goudinkoop Eindhoven op de goede plek. Bij Goudinkoop Eindhoven bent u verzekerd van een hoge prijs voor uw goud!

1000 en 500 roepie

Het waren de biljetten 1000 en 500 roepie die uit de omloop werden gehaald. De gevolgen hiervan hadden de regering van India niet zien aankomen. De normale mens raakte dit besluit en het zwarte geld verdween niet genoeg. Veel mensen waren de dupe omdat zij geen bankrekening hebben en op veel plekken kan er nog steeds niet gepind worden. De ruilhandel begon dan ook weer langzaam op te bloeien, wat erg slecht is voor de valuta van het land. Er kwam een geld tekort en investeerders gingen steeds vaker hun heil in het goud zoeken.

Dit zorgt natuurlijk voor schommelingen van de goudprijs. Voor een hoge goudprijs komt u naar Goudinkoop Eindhoven. Bij ons weet u zeker dat u een eerlijke prijs voor uw goud krijgt! Klik hier voor contact.